30.7.16

Αντιστάθμισμα για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εξετάζει η κυβέρνηση...

Με έμμεσο τρόπο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάρο στο «mea culpa» του ΔΝΤ για τα λάθη στο πρώτο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός έφερε ως...
παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά - θέμα για το οποίο επέμενε το ΔΝΤ - και προανήγγειλε αντισταθμιστικά μέτρα για τους νησιώτες. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ακατανόητη η επιμονή των θεσμών κατά τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ΦΠΑ, αν και έχουν αναγνωρίσει λάθη, όπως το ΔΝΤ έπραξε με σαφήνεια. 

Τσίπρας: Δεν είναι μόνο ο χαμηλός ΦΠΑ νησιωτική πολιτική

Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά τέθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με παραγωγικούς φορείς της Πάρου, μετά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού. 

Ανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών γραμμών ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε στρεβλή την ως τώρα αντιμετώπιση της έννοιας της νησιωτικότητας από την Πολιτεία και επισήμανε ότι δεν είναι μόνο ο χαμηλότερος ΦΠΑ νησιωτική πολιτική, αλλά υπάρχει ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης και πολιτικής. 

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει ισόποση επιστροφή φόρου για τα χαμηλά εισοδήματα μόνιμων κατοίκων των νησιών ως αντιστάθμισμα για την αύξηση του ΦΠΑ.

«Τα έσοδα πάνε καλά παρά όσα ακούμε για αποφυγή έκδοσης αποδείξεων. Με τον νόμο για ηλεκτρονικές συναλλαγές θα πάνε ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί πιάνοντας τους στόχους θα μπορούμε από καλύτερη θέση να απαιτήσουμε διορθώσεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Νέα απάντηση Μαξίμου για το ταξίδι στην Πάρο 

Στο μεταξύ, με έντονο τρόπο στηλίτευσαν και χθες κυβερνητικές πηγές την προσπάθεια της ΝΔ και «φερεφώνων» τους «να ξεσηκώσουν θόρυβο», για ένα ανύπαρκτο «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπέστησαν «επικοινωνιακή πανωλεθρία», αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν τον «πόλεμο λάσπης». 

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν το «αδιέξοδο της ΝΔ» και «το άγχος που τη διακατέχει εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων» και υπογράμμιζαν επίσης «τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης».

«Η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους», τόνιζαν χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: