30.7.16

«Γαλάζιος» ανασχηματισμός εν όψει...

«Γαλάζιος» ανασχηματισμός εν όψειΜε το βλέμμα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου κινούνται στη ΝΔ, καθώς για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοργανώνει όλη την εβδομάδα που θα...
προηγηθεί της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδηλώσεις στους περιφερειακούς Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Το οργανωτικό κομμάτι έχει αναλάβει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ συνεχίζεται κανονικά και η συγγραφή των βασικών κυβερνητικών αξόνων στους οποίους θα κινηθεί μετεκλογικά η ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ομιλία του, προς τους παραγωγικούς φορείς θα παρουσιάσει το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του και δεν θα δώσει υποσχέσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν μετά από λίγο διάστημα. Όπως εξηγούσε, στενός συνεργάτης του, όλα σε τελική ανάλυση, θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα βρίσκεται η οικονομία όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και μπορεί να χρειαστεί ξανά νέος κυβερνητικός σχεδιασμός.

Μέχρι τη ΔΕΘ όμως και ενώ θα μεσολαβήσει και η μετακόμιση στη νέα έδρα στο Μοσχάτο, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζεται και εσωκομματικός ανασχηματισμός. Οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό θα αφορούνκυρίως τις Γραμματείες του κόμματος. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost, υπάρχει δυσαρέσκεια για αρκετά στελέχη, καθώς δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, το νέο σχήμα θα έχει να κάνει κυρίως με θέματα λειτουργικότητας καιπαραγωγικότητας.

Όπως εξηγούσε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο ορισμός των προσώπων τον περασμένο Ιανουάριο, είχε γίνει με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν τότε. Μέχρι σήμερα έχουν προκύψει νέες ανάγκες, έχουν καταγραφεί τα όποια προβλήματα στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού και θα πρέπει πλέον η αρχιτεκτονική του να σχεδιαστεί από την αρχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κάποιες από τις Γραμματείες είτε θα καταργηθούν είτε θα συγχωνευτούν με άλλες.«Στους 8 μήνες που πέρασαν από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, έχουμε καταγράψει τι λειτούργησε και τι δεν λειτούργησε. Πλέον ο σχεδιασμός θα γίνει με βάση τις νέες ανάγκες», έλεγε χαρακτηριστικά, ένα κορυφαίο μέλος της ηγετικής ομάδας που έχει αναλάβει και το βάρος της αξιολόγησης των στελεχών.

Ο μόνος πάντως που θα παραμείνει στη θέση του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος...

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: