31.8.16

Στο τραπέζι ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για επιχειρήσεις...

Στο τραπέζι ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για επιχειρήσεις
Η πρόταση της ΕΣΕΕ για την καθιέρωση ενός ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις αναμένεται να εξεταστεί σήμερα σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Το σχέδιο προβλέπει...
ότι κάθε επιχείρηση, η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS, θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την Εφορία (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ρυθμίσεις δόσεων), τα ασφαλιστικά ταμεία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές.

Σε ποσοστό 80%, το μηνιαίο υπόλοιπο του ειδικού λογαριασμού θα είναι ακατάσχετο για παλαιές ληξιπρόθεσμες, εκτός ρύθμισης οφειλές.

Στο υπόλοιπο 20% θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ παραμένουν στη διάθεση της φορολογικής διοίκησης όλα τα υπόλοιπα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως για παράδειγμα πλειστηριασμοί ακινήτων και κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια προμηθευτών.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συζητηθεί και η επιβολή των συναλλαγών χονδρικής με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζών για ποσά από 50 ευρώ και πάνω.

newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: