31.8.16

"Και τώρα εγώ σε ποιο κανάλι θα βγαίνω;"...


Η αγωνία των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)...
Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες των διαμαρτυριών για την έλλειψη πολυφωνίας εν όψει του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) αποκάλυψαν σήμερα, πως εννοούν την έννοια της πολυφωνίας και τι κρύβεται πίσω από...
τις φωνασκίες περί ολοκληρωτισμού και αντιδημοκρατικότητας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ΣΚΑΙ, Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του: «Μόνος εσείς είστε. Αν τσακωθούμε εμείς και δεν με καλείτε, που θα πω τον πολιτικό λόγο της παράταξής μου»; και απάντησε με απόγνωση «πουθενά».



Την ίδια ώρα περίπου στην ΕΡΤ ο κ. Νότης Μηταράκης μοιραζόταν ακριβώς την ίδια αγωνία: «για εμάς τους πολιτικούς που βγαίνουμε στα παράθυρα. Θα έχουμε τα μισά παράθυρα από ότι υπάρχουν σήμερα. Άρα θα είναι πολύ δύσκολο για ένα πολιτικό να καταφέρει να προσκληθεί στην τηλεόραση. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει παραμονές εκλογών που θα προσπαθούν όλοι οι πολιτικοί να βγουν στα λίγα κανάλια, τι σχέση διαπλοκής θα δημιουργήσει.»

Κατανοητή η ανάγκη της αυτοπροβολής, αλλά ας μην την συγχέουν με την έννοια της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, που έχει ανάγκη μια δημοκρατική κοινωνία. Τόσα χρόνια άλλωστε η ελληνική κοινωνία βομβαρδίζεται κατά συντριπτική πλειοψηφία από τις δικές τους απόψεις.

Ούτε είναι θεμιτό σε μια ευνομούμενη κοινωνία, η τηλεόραση να λειτουργεί σα βήμα τηλεμαχιών βουλευτών με σκοπό να μην διασαλευτεί η επαγγελματική τους αποκατάσταση και να κατορθώσουν να βγουν ξανά, στην επόμενη βουλή.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: