31.8.16

Κόντρα στην Εξεταστική για τα δάνεια της ΝΔ και του Καλογρίτσα...

Κόντρα στην Εξεταστική για τα δάνεια της ΝΔ και του ΚαλογρίτσαΧαμένοι στη… διαδικασία και τις πολιτικές τους διαφορές εμφανίστηκαν οι βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής που επεξεργάζεται τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ. Και αυτό γιατί κατά τη σημερινή συνεδρίαση που αντικείμενο έχει την ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ και μέλους του ΔΣ της «Τηλέτυπος» (Mega),  Παναγιώτη Ψυχάρη, η συζήτηση εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να...
τεθούν επί τάπητος ζητήματα ενδιαφέροντα μεν άσχετα δε με το αντικείμενο.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση επί της διαδικασίας ο Μάκης Βορίδης πήρε το λόγο και επιχείρησε να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματός του κ. Γεωργιάδη περί διαγραφής χρεών της ΝΔ, λέγοντας πως στην πραγματικότητα αυτό που εννοούσε ήταν ρύθμιση. 

 Ωστόσο η εν λόγω αναφορά ήταν από μόνη της ικανή να προκαλέσει ένταση στην αίθουσα ή καλύτερα αντιδράσεις από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι ζητούσαν μετ’ επιτάσεως από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει επίσημη θέση και να ξεκαθαρίσει με ποια στάση συντάσσεται.

Έτσι κάπου εκεί έλαβε το λόγο ο Δημήτρης Σταμάτης και επιχειρώντας ν’ αλλάξει θέμα έθιξε τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του κ. Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως εξήγησε, υπάρχουν καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που αν αποδειχθούν αληθείς και τελικά πάρει άδεια θα υπάρξει πρόβλημα. Ο κ. Σταμάτης ζήτησε μάλιστα να κληθεί ο κ. Καλογρίτσας στην επιτροπή προκειμένου «να μάθουμε αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες».

Απαντώντας ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε πως για τη συμμετοχή στη διαδικασία έχουν υπάρξει όλες οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο έλεγχος των πόθεν έσχες των υποψηφίων.

«Αν σας πονάει που μιλάμε για το Καλογρίτσα είναι άλλο θέμα», είπε αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του επιχειρηματία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταμάτης για να λάβει την απάντηση: «εσάς σας πειράζει που μετά από 27 χρόνια αλλάζει αυτό το αρρύθμιστο περιβάλλον με τα κανάλια».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: