26.9.16

Σπίρτζης: Δεν ιδιωτικοποιείται καμία επιχείρηση...


Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας...
Τη διαβεβαίωση ότι καμία Δημόσια Επιχείρηση που εντάσσεται στο νέο Υπερταμείο δεν πηγαίνει προς ιδιωτικοποίηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, ο Χρήστος Σπίρτζης, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της...
Εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” για την οποία, ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων που μίλησε στην ακρόαση φορέων στις Επιτροπές, παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, με 800 εκατομμύρια χρέος σε δάνεια και πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις από τρίτους, από την κακοδιαχείριση των προηγουμένων ετών.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι όλες οι κτιριακές υποδομές που έχουν κατασκευαστεί έχουν παραδοθεί στους φορείς και επεσήμανε ότι “δεν μπορεί ένας οργανισμός που δεν έχει περιουσία, με τρομερά προβλήματα να πηγαίνει για ιδιωτικοποίηση, και το ίδιο ισχύει και για την “Αττικό Μετρό”.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει θέμα μη διασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων, κάτι που, όπως είπε “θα βεβαιώσει και για την αντίστροφη πορεία και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με βάση το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση”.

“Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα να υπάρχει ιδιώτης που θα θέλει να αγοράσει μια επιχείρηση με 800 εκατομμύρια δάνειο, χωρίς περιουσία και με πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν έρθει ο Ιησούς Χριστός να αγοράσει” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας για μία ακόμη φορά, ότι αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί οι φορείς δεν πάνε για πώληση. “Αναδεικνύεται από το σκεπτικό του Νεοφιλελευθερισμού ότι αυτοί οι φορείς δεν πάνε για ιδιωτικοποίηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: