30.9.16

Σπέρνουν ανέμους οι «Σαμαρικοί»…

Στα "κάγκελα" βρίσκονται στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και...
για την στάση του στα εθνικά θέματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστοσελίδα antinews, που εκφράζει την σαμαρική πτέρυγα, σε άρθρο της για τα εθνικά θέματα με τίτλο "Μικραίνουν την πατρίδα μας" ταύτισε τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα!!!

Η φωτογραφική απεικόνιση που ακολουθεί είναι από τη σχετική ανάρτηση του antinews.

Ενώ, αναφορικά με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, με αφορμή την στάση του Μητσοτάκη στην Βουλή, στην τελευταία συζήτηση για την Παιδεία, πάλι το antinews ανάρτησε δύο άρθρα με τους επιθετικούς τίτλους «Ξύπνα Κυριάκο» και "Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο", στα οποία κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ για "αυτοκτονική αβάντα" στον Αλέξη Τσίπρα και ακόμα ότι και οι δύο είναι "υποχείρια των δανειστών"!!!

Οι φωτογραφίες είναι από τα σχετικά άρθρα του antinews.



Οι αναρτήσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεργάτες του οποίου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους ανθρώπους, που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. Αλλά ο Μεσσήνιος πολιτικός τους διαμήνυσε, πως δεν φέρει ευθύνη για τα κείμενα που δημοσιεύονται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Η ρήξη με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη

Παράλληλα με όλα αυτά, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία και η χρονική περίοδος της ρήξης που έχει επέλθει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αδωνι Γεωργιάδη όπως έγραψε το thepressroom.gr. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ την εκτίμηση που έχει για τον πρώην πρωθυπουργό, όπως είναι γνωστή και η μεσολάβηση του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου το αγαπημένο του «πολιτικό τέκνο» να γίνει αντιπρόεδρος του κόμματος, επιλογή που δεν υπήρχε στους αρχικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αλλαγή στάσης του Άδωνι Γεωργιάδη, που χαράσσει το τελευταίο διάστημα την δική του σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, δεν είναι συμπτωματική. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέλει με την κίνησή του αυτή να δείξει τον πρόεδρο του κόμματος, την αντίδραση του για την στρατηγική ήπιων τόνων, που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση. Μια κίνηση, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν βρίσκει αντίθετο τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις συναντήσεις του με βουλευτές και δημοσιογράφους στο γραφείο του στην βουλή, ενώ όσους θέλει να τους κρατήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κοινοβουλίου τους συναντά στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.
Διαφωνίες και για τα εθνικά θέματα

Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα στις σχέσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη το οποίο έχει αρχίσει να εκδηλώνεται είναι τα εθνικά θέματα, στα οποία ο πρώην πρωθυπουργός έχει ιδιαίτερη «αδυναμία». Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει μια νωχελική στάση της ΝΔ απέναντι και σε αυτά τα ζητήματα. Βέβαια απέναντι του "βλέπει" στην συγκεκριμένη περίπτωση την Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει την ευθύνη για τα εθνικά θέματα και λιγότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο όπως λένε άτομα που γνωρίζουν καλά τον Μεσσήνιο πολιτικό αν συνεχίσει ο πρόεδρος της ΝΔ να μην αντιδρά και να απολογείται στον Αλέξη Τσίπρα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, μέσω άρθρων ή συνεντεύξεων...

thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: