26.9.16

Κομισιόν: Θέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών...

Κομισιόν: Θέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειώνΘέμα των ελληνικών Αρχών ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, σημειώνοντας συγχρόνως ότι η...
όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση, αναφορικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί.

Ο ευρωπαίος επίτροπος παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν πάνω σε θέματα ψηφιοποίησης στα ΜΜΕ, ερωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του Τύπου.

«Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά, (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων», απάντησε ο κ. Έτινγκερ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Παράλληλα ανέφερε ότι γίνει αποδέκτης προειδοποιήσεων για πιθανή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ελευθεροτυπία αλλά υπογράμμισε ότι η Κομισιόν «παρεμβαίνει» από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του Τύπου».

Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει «αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον της στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ», είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι  η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση.

Τέλος, αποκάλυψε, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ότι επ' αυτού συνεργάζεται με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: