30.9.16

Υπόθεση Μπεν: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες...

Υπόθεση Μπεν: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες μετά τον εντοπισμό του αρχαίου νεκροταφείουΣυνεχίζονται οι ανασκαφές στο χωράφι, όπου εκτιμάται πως ίσως θάφτηκε το καλοκαίρι του 1991 ο μικρός Μπεν, παρά τη χθεσινή ανατροπή με τον...
εντοπισμό αρχαίου νεκροταφείου. 

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο των ερευνών βρέθηκαν 4-5 τάφοι ηλικίας από 1500 έως 2000 ετών, ενώ σύμφωνα με τη Sun οι ειδικοί εντόπισαν και πέντε σκελετούς.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες κατέβηκαν για να ερευνήσουν. 



Υπενθυμίζεται πως στο χωράφι των ερευνών έχουν βρεθεί ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο.


Πάντως προς το παρόν το εργαστήριο του Αμπερντίν, στο οποίο έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

«Υπάρχουν στοιχεία το έδαφος που συνάδουν με αποσύνθεση αλλά οι αναλυτές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τι είναι αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς.


Την ίδια ώρα, οι έρευνες εκτός από τον βόθρο εστιάζονται και σε ένα χωράφι με ελιές αλλά και στο σημείο όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία δεν είχε φυτευτεί όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991.

Αδελφή Μπεν: Τον σκέφτομαι συνέχεια

Το ενδεχόμενο να βρεθούν τα οστά του Μπεν είναι ο μεγαλύτερος φόβος της αδελφής του Μπεν Νίνταμ, Leighanna, που σήμερα είναι 22 ετών.

«Θα μας σταυρώσει» τόνισε η 22χρονη στη Mirror και πρόσθεσε:

Είναι παράξενο συναίσθημα. Έχω έναν αδερφό, που δεν είναι εδώ, που δεν τον γνώρισα ποτέ αλλά νιώθω τόσο κοντά του. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αναρωτιέμαι που είναι. Θα με "σταυρώσει" αν τον βρουν εκεί. Έχω δώσει όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση του Μπεν. Όλη μου η ζωή έχει μπει στην αναμονή.



«Είμαστε μια οικογένεια που ζούσαμε με μια ελπίδα, τι θα κάνουμε αν αυτή η ελπίδα χαθεί;» αναρωτιέται και συνεχίζει πως ονειρεύεται να βρεθεί ο Μπεν για χάρη της μαμάς της. «Ξέρω πως είναι το μοναδικό πράγμα που ήθελε ποτέ, να γυρίσει ο Μπεν».

«Φοβάμαι πως θα αντιδράσει αν μάθει ότι εκείνος είναι νεκρός εδώ και 25 χρόνια. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει πως θα βρουν κάτι εκεί γιατί θα είναι 25 χρόνια αγώνα και πόνου που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Είμαστε εξαντλημένοι. Δεν ξέρω αν μας έχει μείνει κάτι άλλο να δώσουμε», σημειώνει....

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: