26.9.16

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος για τα ΜΜΕ συνεχίζεται...


Ο κ. Κυριακού σήμερα, όπως και οι Αλαφούζος, Μαρινάκης το Σάββατο, πλήρωσε την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας που κέρδισε στη δημοπρασία.

Ο κ. Καλογρίτσας, ζήτησε 48ωρη προθεσμία, η αρμόδια Επιτροπή απέρριψε...
το αίτημά του και εκείνος αποχώρησε καταγγέλοντας επίσημα και δημόσια τις άθλιες μεθοδεύσεις και τη λασπολογία εναντίον του που εκτόξευσαν οι συνυποψήφιοι του, η αντιπολίτευση και τα δικά της ΜΜΕ.

Τώρα βεβαίως η δεξιά αντιπολίτευση θα πανηγυρίσει προπαγανδίζοντας ότι η «ανίκανη κυβέρνηση» Τσίπρα δεν κατάφερε ούτε καν να στήσει ένα διαγωνισμό και να δώσει άδεια «στον δικό της» καναλάρχη με τη συνδρομή της «ΣΥΡΙΖΟ-τράπεζας» Αττικής - και κανείς πλέον... δεν θα σκεφτεί, ότι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τέως υπερθεματιστής ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει να εννοηθεί πως οι άλλοι βαρόνοι των καναλιών είναι «των αλλωνών».

Αυτό ωστόσο, θα είναι το σχήμα των επομένων ημερών, διά του οποίου ασφαλώς η Ν.Δ. θα ξαναζητήσει την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τις πρόωρες εκλογές, θα κλιμακώσει τις καταγγελίες για όλα (από τα θρησκευτικά και την εκκαθάριση των αναρχικών, έως την κατάρρευση της οικονομίας), έχοντας στην υπηρεσία της τα προπαγανδιστικά της στηρίγματα, δηλαδή τους «εθνικούς ευεργέτες» μεγαλοκαναλάρχες και τους λοιπούς... αμερόληπτους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Και όμως, όπως έχει προκύψει από δεκάδες επίσημα τραπεζικά και φορολογικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο τέως υποψήφιος αριστερής καταγωγής μεγαλο-καναλάρχης φτιάχτηκε επιχειρηματικά -με ή χωρίς ρουσφέτια- επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και ως προς την φορολογική του μεταχείριση, και ως προς τις επενδυτικές του πρωτοβουλίες, και ως προς την εξασφάλιση πιστώσεων από την, έχουσα γαλαζοπράσινη διοίκηση έως τον Ιούλιο 2016, «Τράπεζα Αττικής» και τις άλλες τράπεζες.

Συμπέρασμα: Ας θυμηθούμε την καθαρή θέση (που αποδείχθηκε και διορατική) της  Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπως την εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, ήδη από τις 26 Αυγούστου 2016: «Εμείς, ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε».

Με λίγα λόγια, για να το πούμε χοντρά,  όποιος πιστεύει ότι η κάθαρση, η αντικειμενική δημοσιογραφία και ο κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει μαγικά μέσω της ιδιωτικής τηλεόρασης και των καναπέδων, είναι αφελής.

Πάντως οι φορολογικές αρχές, οι τραπεζικοί ελεγκτές και οι εισαγγελείς δεν έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά τους ακόμα.

Υπάρχει πολύ ηλεκτρονικό υλικό για διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών, εμβασμάτων, εταιρειών, Πόθεν Εσχες, περιουσιών κ.λπ. Και ελεγχόμενοι για σωρεία αδικημάτων λεηλασίας του δημόσιου πλούτου παραμένουν πολλοί μέσα, δίπλα και λίγο πιο έξω από το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ και της πολιτικής. Και αυτή είναι η αιτία του πρωτοφανούς ολοκληρωτικού πολέμου της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας που έχουν κηρύξει κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, όλοι μαζί, εκείνοι που τα φάγανε...

Δημήτρης Τρίμης

Πηγή: efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: