26.9.16

Σε Ευρωκοινοβούλιο και Bundestag ο Μάριο Ντράγκι...

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί το απόγευμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Τραπεζικών Υποθέσεων.

Ο κ. Ντράγκι θα μεταφέρει το...
μήνυμα για άμεση ενίσχυση της ανάπτυξης, μέσω της αύξησης της κατανάλωσης για τις πλεονασματικές χώρες και της υλοποίησης των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τις ελλειμματικές.

Πρόκειται για δύο πάγια αιτήματα της ΕΚΤ, η οποία έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφές ότι η «χαλαρή» νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της Ευρωζώνης.

Την Τετάρτη, ο κ. Ντράγκι θα καταθέσει και ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, στη Bundestag. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να δεχθεί έντονη κριτική από τους συντηρητικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (CDU-CSU), δεχόμενος πυρά για την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.
Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, λόγω και της κριτικής του Μάριο Ντράγκι για το υπέρογκο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: