26.9.16

Στη Δικαιοσύνη η Deutsche Welle για τη συνέντευξη με τον Τούρκο υπουργό...

Deutsche WelleΤην επιστροφή του βίντεο από τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς, στον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Μίχελ Φρίντμαν, ζητά το γερμανικό μέσο ενημέρωσης.

Για το...

λόγο αυτό, προσέφυγε σήμερα (Δευτέρα) στην τουρκική δικαιοσύνη, με τον γενικό διευθυντή της DW, Πέτερ Λίμπουργκ, να σημειώνει ότι «πλέον χρησιμοποιούμε νομικά μέσα για να ζητήσουμε την άμεση επιστροφή του υλικού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος είχε θέσει στον υπουργό Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν -«ευαίσθητα», για την Άγκυρα- θέματα, όπως την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και τις μαζικές απολύσεις και συλλήψεις που ακολούθησαν, την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Η «απάντηση» των τουρκικών αρχών ήταν να κατασχέσουν το υλικό της συνέντευξης στις 5 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της DW, που έκανε λόγο για ωμή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου. Η DW απευθύνθηκε άμεσα και στο υπουργείο και στη γραμματεία Τύπου απαιτώντας να της επιστραφεί το βίντεο, χωρίς αποτέλεσμα. Η απάντηση από το τουρκικό υπουργείο ήταν ότι δεν συμφωνεί με τη μετάδοση της συνέντευξης. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην DW, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείου, Ουμπεϊντουλάχ Γενέρ, υποστήριξε ότι τελικώς «δεν υπήρχε εξουσιοδότηση για τη συνέντευξη», αφού και ότι «οι ερωτήσεις δεν ήταν αυτές που είχαν συμφωνηθεί». 


Σήμερα, μετά την προσφυγή της DW στη δικαιοσύνη, ο Γενέρ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης, ενώ παρέπεμψε σε προηγούμενη ανακοίνωση με την οποία η Τουρκία ζητά να μην προβληθεί η συνέντευξη...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: