26.9.16

Περούκα gate: το έχει ξανακάνει ο Δημάδης...

(...) Η αλήθεια είναι ότι ο Θάνος Δημάδης βρέθηκε στο δημοσιογραφικό προσκήνιο σε πολύ νεαρή ηλικία. Μετά τις σπουδές του στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, συνέχισε στο...
City University του Λονδίνου και μετά σε αμερικανικό πανεπιστήμιο με υποτροφία από το Κοινωφελές Ιδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Εχοντας εργαστεί στο πλευρό του Γιώργου Κύρτσου ως συντάκτης ελεύθερου και πολιτικού ρεπορτάζ, το 2009 δοκιμάστηκε για έναν χρόνο ως ανταποκριτής στο Λονδίνο. Για τους περισσότερους θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να εργάζονται σε μια περίοδο όπου αποκτούν τέσσερα μεταπτυχιακά! Πόσο μάλλον για τον Δημάδη που πριν καν γίνει 30 ετών, παρότι δεν αναγράφεται στο βιογραφικό του, υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρη Σπηλιωτόπουλου, όσο αυτός ήταν υπουργός.

 Ο νεαρός δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, τα καταφέρνει και γίνεται ο νεότερος σε ηλικία ανταποκριτής. Ηταν η εποχή όπου το όνομά του είχε εμπλακεί σε άλλη παρόμοια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η τότε υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ως υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον με το όνομα Κυριάκος Παπαπολίτης, ζητώντας να του δώσουν στοιχεία με τα έξοδα της υπουργού κατά τη διάρκεια της παραμονής της. Τον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, είχε διαβιβάσει το ξενοδοχείο στην ελληνική πρεσβεία με τις φωτογραφίες του και άλλα στοιχεία.

Αποτέλεσμα ήταν να διαρρεύσουν από τον φάκελο της υπουργού αποδείξεις με μικροποσά και να δημοσιευτούν σε αντιπολιτευόμενα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Λέγεται, μάλιστα, ότι στην υποτιθέμενη αυτή ενέργεια υπήρχε και προσωπικό κίνητρο. Η Αννα Διαμαντοπούλου με εγκύκλιό της είχε επιβάλει όρους για τους αποσπασμένους υπαλλήλους, κάτι που αφορούσε και τη μητέρα του Δημάδη.(...)

- απόσπασμα από ρεπορτάζ της Νεφέλης Λυγερού στο protothema.gr, zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: