26.10.16

Ο Ομπάμα για 36 ώρες στην Ελλάδα...

Ο Ομπάμα για 36 ώρες στην Ελλάδα: Η επίσκεψη σε νησί και η ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείοΗ επίσκεψη σε νησί και η ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο...

Στις 15 Νοεμβρίου θα φθάσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, όπου και θα παραμείνει για 36 ώρες. 

Πρώτος σταθμός τους φυσικά η...
Αθήνα όπου θα έχει συνάντησεη με τον Πρόεδορ της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να επαναβεβαιώσει την αμερικανική υποστήριξή στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε μια πορεία προς την βιωσιμότητα και την ευημερία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Γενέτειρα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα επαναβεβαιώσει και την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών, που έχουν κάνει τόσα πολλά για να φέρουν την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει ξεκάθαρη την αμερικανική εκτίμηση για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τα βασικά θέματα συζήτησης του κ. Ομπάμα με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα είναι η οικονομική κρίση, το Προσφυγικό, το Κυπριακό, οι ελληνοαμερικανικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στη Συρία και άλλα διεθνή ζητήματα. 

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, όπως γράφει στον ιστότοπό του mignatiou.com, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, με ομιλία που θα εκφωνήσει σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, ενώ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό σε κάποιο από τα νησιά,  υποδοχείς προσφύγων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αν η μετάβαση στη Μυτιλήνη αποδειχθεί δύσκολη ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί πιθανότατα προσφυγικό καταυλισμό στη Λήμνο. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Λευκός Οίκος είχε εισηγηθεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις 17 Νοεμβρίου, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το Μαξίμου να του απαντά ότι αυτό δεν είναι δυνατό...

Πηγή: mignatiou.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: