26.10.16

Ανασχηματισμός «ώρα μηδέν»...

Ποιοι υπουργοί κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα»...

Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, εν πολλοίς, θα «κλειδώσει» τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό γιατί, αν...
είναι αρνητική η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ενδεχομένως να δημιουργήσει καραμπόλες ονομάτων προκειμένου να «κλείσει» τη λίστα του ανασχηματισμού.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει σοβαρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες είναι να συνενωθούν διάφορα υπουργεία, οποία έχουν χαρτοφυλάκιο που αφορά την ανάπτυξη, υπό τη σκέπη ενός μεγάλου «υπερυπουργείου».
Συγκεκριμένα εξετάζεται η απόσπαση της αρμοδιότητας των επενδύσεων από το Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μάλιστα λέγεται πως επικεφαλής σε αυτό το χαρτοφυλάκιο θα τεθεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τον οποίο εξάλλου ο πρωθυπουργός έχει στηρίξει δημοσίως και δεν θέλει να τον απομακρύνει από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ακούγεται πως στις δομικές αλλαγές εξετάζεται το ενδεχόμενο να «σπάσει» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας να πηγαίνει στο υπερυπουργείο, χωρίς όμως και τη μετακίνηση σ ε αυτό του Πάνου Σκούρλέτη.

Στο Υπουργείο Επικρατείας (αντί του Νίκου Παππά δηλαδή), το όνομα που ακούγεται πολύ τα τελευταία 24ωρα, είναι του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που δείχνει άλλωστε να μην… ζορίζεται στις συνεντεύξεις. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είτε θα μείνει στην ίδια θέση είτε θα μετακινηθεί σε άλλη, σε κάθε περίπτωση εντός σχήματος.

Δομική αλλαγή συζητείται και στο υπουργείο Υποδομών με τον τομέα των συγκοινωνιών να συζητείται για μεταφορά σε χωριστό υπουργείο και αντί αυτών να προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο του Χρήστου Σπίρτζη – θεωρείται αμετακίνητος – το πακέτο των λιμανιών, ως υποδομές.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να μετακινηθούν είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, ωστόσο ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν μπορεί να αισθάνεται βέβαιος για την παραμονή του.

Σε κλίμα αβεβαιότητας φαίνεται πως βρίσκονται και οι Θοδωρής Δρίτσας, Βαγγέλης Αποστόλου, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Μάρδας, Γιάννης Τσιρώνης...

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: