27.10.16

Παππάς: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος...

«Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339 αλλά μια συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε αναφορικά με τη...
χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, επεσήμανε. 

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, αλλά και δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι έρχεται καινούργια ρύθμιση και ότι θα μπει τέλος στην ανομία του προηγούμενου καθεστώτος.

«Εάν νομίζει κανείς ότι η απόφαση του ΣτΕ θα μας κάνει να υπογράψουμε προσωρινές άδειες στα χνάρια του παρελθόντος, απατάται», τόνισε. 

«Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία» συνέχισε.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λέγοντας: «Οι δικαστές κρίθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων».

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της απόφασης του ΣτΕ, ο κ. Παππάς είπε: «Το νέο διαγωνισμό θα κάνει το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα».


Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: