26.10.16

Τι θα αλλάξει αν ο νόμος για τις άδειες κριθεί αντισυνταγματικός;...

ΜΜΕ Το βέβαιο είναι ότι πρόθεση της κυβέρνησης – κατά δήλωση του πρωθυπουργού και των στελεχών της, για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου δεν πρόκειται να αλλάξει… Κατά συνέπεια και...
ανάλογα με την απόφαση του ΣτΕ θα υπάρξουν, είτε διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο είτε αντικατάστασή του.

Ωστόσο, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται το ερώτημα δεν είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά η πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα, αν θα συμφωνήσει στη σύσταση του ΕΣΡ ή πάλι με διάφορα προσχήματα, θα το μπλοκάρει για να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνει αμετάβλητο το υπάρχον καθεστώς.

Επιπλέον, παρά τις όποιες μεμονωμένες αυτοκριτικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών… Δεν έχει απαντηθεί επαρκώς, γιατί δεν συνέβη και ποιος το εμπόδισε… Ούτε γιατί αγνοήθηκαν οι προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ για το παράνομο καθεστώς του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου… Κι αν αυτό σχετίζεται με την απροθυμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Κατά τα άλλα στο επίπεδο των καναλιών, αδειοδοτημένων ή μη, λήγει ο συναγερμός και συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Εξαιρούνται οι δύο νέοι καναλάρχες, Μαρινάκης και Σαββίδης που έχουν αποκτήσει άδεια εκπομπής, χωρίς να διαθέτουν τηλεοπτικό σταθμό… Αφού για αυτούς ξεκινάει ένας νομικός και οικονομικός μαραθώνιος με αβέβαιη έκβαση, δεδομένου ότι στην υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας… Δεν αποκλείεται λοιπόν, αν δεν επιλέξουν την οδό της συνεργασίας με κάποιο από τα υπάρχοντα κανάλια, να «παγώσουν» τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει και φυσικά – έτσι κι αλλιώς θα συμβεί αυτό, να διεκδικήσουν από το ελληνικό δημόσιο τα χρήματα της πρώτης δόσης που έχουν καταθέσει. Επιπλέον η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον «πονοκέφαλο» με τη χορηγία της Super League που απέκτησε.

Τέλος οι ιδιοκτησίες του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 που επίσης έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση άδειας, θα διεκδικήσουν τα χρήματά τους από το ελληνικό δημόσιο, με την άνεση, την ασφάλεια και τη δύναμη που διαθέτουν από τη λειτουργία των σταθμών τους...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: