27.10.16

Επιστρέφει... ο νόμος Παππά;...

Επιστρέφει... ο νόμος Παππά; - MediaΤα ξημερώματα της Πέμπτης κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση το εξής: «Πέραν του άρθρου 2Α ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα...
επαναληφθεί η διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ».

Ιδού τι λέει αυτό το άρθρο:

Άρθρο 2

Πλαίσιο διαδικασίας αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης

«1. Η διενέργεια και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του παρόντος νόμου γίνεται σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες Χάρτες Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Οι Χάρτες Συχνοτήτων δύνανται να τροποποιούνται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μετά από αιτιολογημένη γνώμη της ΕΕΤΤ».

Με βάση αυτό, η κυβέρνηση και ο Παππάς παραιτούνται από τη δυνατότητα τροποποίησης του Χάρτη Συχνοτήτων και κατά συνέπεια από τον αριθμό «4» των αδειών, τον οποίο θα επανακαθορίσει, προφανώς, το ΕΣΡ. Άρα ενδεχομένως πάμε σε περισσότερα κανάλια. προφανώς γι' αυτό η ΌλγαΓεροβασίλη στην πρώτη δήλωσή της μετά την απόφαση του ΣτΕ είπε ότι:

«Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015».

Δηλαδή... με τον νόμο Παππά, ο οποίος επιστρέφει εφ' όσον, κατά τα φαινόμενα, δεν έχει κριθεί εν όλω αντισυνταγματικός. Ίδωμεν...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: