30.10.16

Κουρουμπλής: Πρεπει να αλλάξει ο νόμος...


 Αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ...
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε πελώρια και κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση κ.λπ. και εμείς ταλανιζόμαστε όλο αυτό τον καιρό για ένα ζήτημα (το ΕΣΡ), για το οποίο επρεπε να βρεθεί ενας κοινός τόπος, τόνισε στον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και μίλησε για την επόμενη μέρα. 
"Aν η αντιπολίτευση δεν συμφωνήσει  στην πρόταση Πολύδωρα, τοτε η κυβέρνηση πρεπει να ενεργήσει. Θα...
βρει τρόπο. Θα πρεπει να αλλάξει ο νόμος για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη", είπε.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή προκειμένου, «επιτέλους να λειτουργήσουν οι ανεξάρτητες αρχές».

Σχολιάζοντας την επιλογή Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο Κουρουμπλής ανεφερε ότι «με την ακύρωση της διάταξης του νόμου από το ΣτΕ η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα μπροστά και κάνει μια πρόταση μέσης οδού με γενναιότητα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της μετά και την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα, λέγοντας ότι «αν επικρατήσει το "Οχι"από την αντιπολίτευση τότε αναδεικνύεται το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων. Κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: