26.10.16

Το μήνυμα Παυλόπουλου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας...

Κιβωτό και ακοίμητο φρουρό της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης ελληνικότητας της...
Μακεδονίας, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη δική του απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε από τον άμβωνα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μετά το τέλος της δοξολογίας για τον Πολιούχο Αγιο Δημήτριο στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ολοκλήρωσε το κήρυγμά ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και απευθυνόμενος προς τον Ιερό κλήρο είπε: «Πρέπει τα παιδιά μας να τα μάθουμε να διαβάζουν Ιωάννη Καποδίστρια. Αν δεν ήταν αυτός, ανθρωπίνως, εμείς δεν θα είμεθα κράτος. Αν ήταν απαρχής μέχρι τέλους, πριν τον δολοφονήσουν, πράγματι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε όλα τα Βαλκάνια. Δεν επιδιώκουμε τέτοιες επαναφορές. Μένουμε σε αυτά που έχουμε, αλλά εμμένουμε και σε αυτά που είναι δικαίωμά μας και δόξα μας και καρπός των προγόνων μας. Ζήτω η Ελλάδα».

Το «παρών» στη δοξολογία έδωσε επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Παρόντες ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρδας, η υφυπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: