26.10.16

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο...

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο
... για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο...
Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν ήταν ποτέ στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις που...
ανεξάρτητα της προγραμματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν με την εξασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας και «μερικές που γίνονται με την λογική πάρε ο, τι θέλεις παλιατζή», πρόσθεσε,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989".

«Η αντίδραση είναι μεγάλη γιατί οργανωμένα συμφέροντα επιδιώκουν να κερδίσουν τεράστια οφέλη από τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», υποστήριξε ο Δρίτσας.

"Όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο για ένα 4ο πρόγραμμα", ανεφερε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα, αλλά «αριστερό κόμμα, με αριστερή κυβέρνηση» που «δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία». «Το ερώτημα που θέσαμε ενώπιον του λαού είναι αν αυτόν τον συμβιβασμό θέλει να τον αναλάβουμε ως ευθύνη εμείς ή να τον παραδώσουμε ως ευθύνη στη Ν.Δ. και στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς», είπε, συμπληρώνοντας:

Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα- νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στο λαό πέρσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: