30.11.16

Κιλιτσντάρογλου: "Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά μας από την Ελλάδα;"...


Προκλήσεις και από την τουρκικη αντιπολίτευση...
Στον χορό των προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου που έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν, μπήκε και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος...
επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση, ότι ξεπουλά την Κύπρο ρωτώντας την Τουρκία αν θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η ‘ΤΔΒΚ’ έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα»



Ο Τούρκος αρχηγός του CHP είπε μάλιστα ότι 18 νησιά της Ελλάδας, ανήκουν στην Άγκυρα. Ειδικότερα δήλωσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάννη, τα εδάφη μας μειώθηκαν. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»

 sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: