3.11.16

Με ομιλία Τσίπρα ξενικάει η ευρωαραβική σύνοδος...

ΤσίπραςΟ πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει για τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και την ανάγκη σταθερότητας στην Ελλάδα σήμερα το πρωί στην πρώτη ευρωαραβική συνόδο με τίτλο «Εταίροι για την Ανάπτυξη», η οποία έχει στόχο να...
θέσει τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρωαραβικό διάλογο. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Aραβικού κόσμου προκειμένου να αναπτυχθεί μια πιο αντιπροσωπευτική και δυναμική πλατφόρμα για την διεξαγωγή συζητήσεων για μια ευρωαραβική στρατηγική συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των δύο οικονομικών και πολιτικών ενώσεων. 

Τα βασικά θέματα, που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το νέο πρότυπο της ευρωαραβικής συνεργασίας, η δημιουργία μιας νέας οικονομίας στην Ελλάδα, ο οικονομικός μετασχηματισμός του αραβικού κόσμου, η οικοδόμηση μιας νέας προοπτικής στον τομέα της ενέργειες και οι προοπτικές για την Ελλάδα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ταμάμ Σάεμπ Σαλάμ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Τζαουάντ Ανάνι, ο υπ. Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ αλ Μάλικι, ο αναπλ. υπ. Εξωτερικών του Κατάρ, Σουλτάν μπιν Σάαντ αλ Μουράιχι, και η υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου, Ντάλια Χόρσιντ.

Από ελληνικής πλευράς θα παρευρεθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Παππάς, Γιώργος Σταθάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Μάρκος Μπόλαρης, Έλενα Κουντούρα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βασίλης Λεβέντης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και Γιάννης Στουρνάρας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: