30.11.16

Αμφισβήτηση εκ των έσω...

Ζίγκμαρ Γκάμπριελγια τις πολιτικές Σόιμπλε...

Ο κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Μέρκελ και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κρατά αποστάσεις στις πολιτικές λιτότητας και το δόγμα Σόιμπλε για...
δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας το ερώτημα «εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών».

Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε ομιλία του Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» -γράφει το Spiegel- γυρίζει την πλάτη σε αυτή την πολιτική καθώς «η επιμονή για οικονομίες δεν βοηθά πολλές χώρες να πάνε παραπέρα».

Ο πρόεδρος του SPD τάχθηκε στην ομιλία του κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας προκειμένου να τηρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι ελλειμμάτων στην Ευρώπη και επομένως κατά της πολιτικής την οποία υποστηρίζουν επί χρόνια οι χριστιανοδημοκράτες Μέρκελ και Σόιμπλε (σ.σ. αν και το κόμμα του συνεργάζεται με τους χριστιανοδημοκράτες) .

«Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος», είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: