30.11.16

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την EBRD...


Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την...
παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους €50 εκατ, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Trade Facilitation Programme της EBRD.

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής προς τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την EBRD για την προώθηση των εργασιών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων. Η συμφωνία αυτή, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Τράπεζας και ολοκληρώνεται στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, στην τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη στήριξη του διασυνοριακού εμπορίου.

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε σχετικά: «Το υψηλό μερίδιο αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στον επιχειρηματικό χώρο , σε συνδυασμό με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και με νέα πιστοδοτικά μέσα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η πολύτιμη συνεργασία μας με την EBRD αποδίδει καρπούς, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με διασυνοριακή δραστηριότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό».

Η κα Sabina Dziurman, Επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme της EBRD, στηρίζοντάς την για την καλύτερη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων–πελατών της. Η ενίσχυση της χρηματοδότησης του διεθνούς εμπορίου είναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας».

Το Trade Facilitation Programme της EBRD ξεκίνησε το 1999, με στόχο την προαγωγή του διεθνούς εμπορίου μεταξύ των χωρών, στις οποίες έχει επενδύσει ο διεθνής οργανισμός. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η EBRD παρέχει εγγυήσεις σε διεθνείς τράπεζες, καθώς και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες factoring για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει πάνω από 100 συνεργαζόμενες τράπεζες σε 27 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η EBRD, με συνολικά πιστωτικά όρια άνω του €1,5 δισ και περισσότερες από 800 τράπεζες παγκοσμίως.

Η EBRD ξεκίνησε να επενδύει στην ελληνική αγορά το 2015, με στόχο να στηρίξει την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδό της από την οικονομική κρίση. Σκοπός της είναι να τονώσει το διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον, να ενισχύσει το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και να υποστηρίξει τη διασυνοριακή συνεργασία.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της EBRD για την περίοδο 2016-18, βασίζεται στο τρίπτυχο: τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση διεθνών προκλήσεων και ενίσχυση περιφερειακής ενοποίησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: