30.11.16

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs...


...σκέφτεται για το Υπ. Οικονομικών ο Τράμπ...
Ο Ντόναλντ Τράμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στον Στίβεν Μνουσίν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αλλά και ...
επενδυτή στο Χόλιγουντ σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις, τοποθετώντας τον βετεράνο της Wall Street στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Μνουσίν είχε την προεδρία της προεκλογικής εκστρατείας του Τράμπ, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του ορισμού του μπορεί να γίνει σήμερα, σύμφωνα με τη δήλωση πηγής των Ρεπουμπλικάνων, που παρακολουθεί την υπόθεση αυτή. Ο Μνουσίν φαίνεται να έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων υποψηφίων, όπως ο πρόεδρος της JPMorgan Chase Τζέιμς Ντάιμον, αλλά και ο Τζεμπ Χένσαρλινγκ, Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που προεδρεύει στην επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών, του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.

Ο Μνουσίν είναι ο πρώτος αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που οδεύει προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τον πρώην προϊστάμενό του Χένρι Πόλσον (πρώην ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs) που υπηρέτησε στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους το νεότερο, στη διάρκεια των πρώτων χαοτικών σταδίων της οικονομικής κρίσης του 2008-2009.

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου εργάστηκε για δύο χρόνια στον όμιλο της Citigroup, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε κυβερνητική ή ακαδημαϊκή πορεία.

Η επιλογή του Μνουσίν, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα New York Times, ενώ ο ίδιος έχει εργαστεί για 17 χρόνια στην Goldman Sachs, πριν την εγκαταλείψει το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρία (Dune Capital Management). Μέσω της επενδυτικής αυτής εταιρίας, ο Μνουσίν επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιριών 20th Century Fox και Time Warner Inc.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: