8.12.16

13η, σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ...


Και η σύνταξη αυτή δεν θα είναι πάντως μικρότερη από τα 300 ευρώ, διευκρίνησε ο Πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα με...
τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% το 2016 υπερκαλύφθηκε, και η κυβέρνηση αποφάσισε την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, άμεσα, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως είπε, χορηγούνται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή -για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση- της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα. Επισήμανε ακόμη ότι είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία.


Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις, είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αποφάσεις της 5ης Δεκεμβρίου από το Eurogroup. Αφού αναφέρθηκε στον στόχο της επιστροφής στις αγορές, υπογράμμισε ότι τελικός στόχος είναι η έξοδος από την κρίση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: