8.12.16

Θα διατεθούν 3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση...

Κοντονής: Θα διατεθούν 3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακέςτων συνθηκών στις φυλακές, τόνισε o υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής...

Για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές θα διατεθούν 3 εκατομμύρια ευρώ από...
το φετινό αυξημένο προϋπολογισμό προανήγγειλε ο υπουργός Σταύρος Κοντονής, μιλώντας χθες, κατά την έναρξη του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: Διοίκηση καταστημάτων κράτησης, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα είναι αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια και «το κονδύλι αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές». Σήμερα, προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «αποδεικνύεται έμπρακτα η αγωνία της Κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης και στις δομές επανένταξης των κρατουμένων».

Οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές αλλά έχουμε καθήκον ως Κυβέρνηση της Αριστεράς να κάνουμε πολλά ακόμη σε βασικούς τομείς του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η σωφρονιστική πολιτική, που στα χρόνια των πολιτικών λιτότητας υποβαθμίστηκαν», επεσήμανε ο υπουργός και προσέθεσε: «Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι εξειδικευμένα στελέχη μας παρέχουν την τεχνογνωσία ώστε να απαλλαγούμε από παθογένειες».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παράσχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κενά που υπάρχουν και να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα»...


protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: