8.12.16

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ακόμη μια κρίσιμη συνεδρίαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οι εκπρόσωπο των ναυτεργατικών σωματείων αποφάσισαν...
να προχωρήσουν στην προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, πλέον, θα ξεπεράσουν τη μία εβδομάδα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή της συνεδρίαση η ΠΝΟ διέψευσε πληροφορίες ότι «δήθεν έγινε συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας και ότι συμφωνήθηκε από κοινού η δρομολόγηση πλοίου για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη».

Η διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο «διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το «πλοίο ασφαλείας» (άρθρο 25 του Ν. 4256/2014)».

Τα ξημερώματα πάντως κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Festos Palace» των Μινωικών Γραμμών, το οποίο μετέφερε μόνο νταλίκες με αγροτικά προϊόντα και χωρίς οι απεργοί της ΠΝΟ να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: