30.12.16

Δολοφονία Πρέσβη: Ο μοιραίος καβγάς που οδήγησε στο στυγερό έγκλημα...


Ομολόγησε ο εραστής...

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση δολοφονίας του έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, την ώρα που...
δημοσιεύματα δίνουν νέες διαστάσεις. Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης για την Βραζιλιάνα σύζυγό του, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον κατά τα φαινόμενα εραστή της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και δύο ακόμη ανθρώπους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  extra.globo.com, οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις - φωτιά, οι οποίες αναφέρουν ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Πρέσβη και της συζύγου του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου του.

Η βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτές, να ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την  αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη στο σπίτη της!

Έφτασε στο σπίτι της, στην περιοχή Nova Iguaçu, συνοδευόμενος από έναν ακόμη αστυνομικό, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διένεξη μεταξύ της γυναίκας και του πρώην συζύγου της. Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά στην αδελφή του Κυριάκου Αμοιρίδη, αναφέρουν οι επίμαχες καταθέσεις.

Ομολόγησε εμπλοκή ο εραστής 

Νωρίτερα, οι αρχές της Βραζιλίας εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τη σύζυγο του Πρέσβη και για ακόμη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο εραστής της. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 29χρονος αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία, όταν οι αστυνομικοί τού έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.



Υπενθυμίζεται ότι, όπως εκτιμά η αστυνομία, ο Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.


Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένει το ΥΠΕΞ

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες ακόμη δεν δώσει επίσημη ενημέρωση, αναμένει το υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφερόμενες στην υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένεται το Σάββατο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη. 

Στη Βραζιλία βρίσκεται και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, ενώ είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: