8.12.16

Μίμος...


Πώς είδε ο πιτσιρίκος το διάγγελμα...

Εξαιρετικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, όπου κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανακοινώνοντας την...
διανομή 617 εκατομμυρίων ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους -ως 13η σύνταξη-, όπως και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω της προσφυγικής κρίσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγκαταλείψει το ύφος του Ανδρέα Παπανδρέου -το οποίο τον βοήθησε να κερδίσει τις καρδιές των πασόκων και να νικήσει σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις- και έχει υιοθετήσει το ύφος του Κώστα Καραμανλή.

Από τις κινήσεις των χεριών -σαν να μιλάει σε καθυστερημένους (που σε καθυστερημένους μιλάει)- μέχρι το κούνημα του κεφαλιού, το βλοσυρό ύφος και το πλατάγιασμα των χειλιών, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Τον βοηθούν και τα κιλά που έχει πάρει -να το παίζει Καραμανλής-, οπότε τώρα μένει να αρχίσει τα «Δεσμεύομαι, και δεσμεύομαι προσωπικά», για να κερδίσει τις καρδιές όλων των καραμανλικών που έχουν ξενερώσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου βοήθησε τον Τσίπρα να το παίξει λαϊκός ηγέτης αλλά τώρα πια το ύφος Παπανδρέου θυμίζει τα Μνημόνια που θα έσκιζε, οπότε ο Τσίπρας το έχει ρίξει στη μίμηση του Κώστα Καραμανλή, για να κερδίσει τις ψήφους των νοικοκυραίων.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός-Μητσικώστας, αφού δεν ξέρεις κάθε φορά ποιον θα μιμηθεί και αν θα μιλάει με ελληνική, αγγλική ή αμερικάνικη προφορά.

Είναι σαν να βλέπεις άλλον άνθρωπο κάθε φορά, οπότε τον Τσίπρα δεν τον βαριέσαι ποτέ.

Τη μια μέρα χαβαλεδιάζει με τον Ομπάμα, την άλλη προαναγγέλλει την επανάσταση από την Κούβα, την παράλλη πάει στον Πανάγιο Τάφο και πιάνει κουβέντα με τον Θεό, μετά κάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου, πιο μετά κάνει τον Κώστα Καραμανλή, οπότε τώρα μένει να αρχίσει να μιμείται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για να αποδείξει πως είναι ο πρώτος πρωθυπουργός-τρολ στην Ιστορία.

Μπορεί στη μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα σε Κώστα Καραμανλή να έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη ανακήρυξή του από το People ως ένας από τους πιο σέξι ηγέτες στον κόσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σέξι επειδή δεν ήξερε πως είναι σέξι, οπότε τώρα που έμαθε πως τον θεωρούν σέξι, δεν ήξερε τι να κάνει για να το υποστηρίξει και άρχισε να μιλάει σαν τον Κώστα Καραμανλή που μιλούσε σαν τα @ρχίδια του να ήταν τριάντα κιλά.
Ο Τσίπρας είναι ο τύπος που είναι έτοιμος να βάλει πάντα τα γέλια -το βλέπεις αυτό με τη μία- και έχει παγιδευτεί ο άνθρωπος στο ότι πρέπει να φαίνεται σοβαρός και να μιλάει με στόμφο, οπότε έχει μεγάλη πλάκα να τον βλέπεις τη μια στιγμή να είναι σαν μαθητής που τα σπάει όλα στην πενταήμερη και την επόμενη να έχει ύφος αγάμητου Λυκειάρχη.

Γενικά, τα περνάμε πολύ όμορφα με τον Τσίπρα στα καμαρίνια, είμαστε όλοι μια παρέα, αυτό το εισπράττει ο κόσμος, και να δείτε που θα εκτιναχτεί και το ελατήριο της οικονομίας...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: