31.12.16

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται δραστική μείωση των φόρων...


Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης Κυριάκος
"Έχουμε το σχέδιο για να πάρει μπρος η χώρα", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον "Ελευθερο Τυπο"¨και υπόσχεται, φυσικά, δραστική μείωση των φόρων.
Οπως...
αναφέρει:
«Στο τέλος του 2016 οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης» σημειώνει και συνεχίζει: «Η αίσθηση μιας συνολικής εθνικής κατάθλιψης είναι, δυστυχώς, κυρίαρχη και αφορά τόσο στην ατομική όσο και στη συλλογική μας προοπτική. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Κυρίως όμως είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης από τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Η σημερινή κυβέρνηση υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Δεν υπήρξε πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε, ψέμα που δεν είπε. Για να φέρει εν τέλει πρόσθετες επιβαρύνσεις, δέσμευση για λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια, υποβάθμιση σε κάθε τομέα του κράτους και της δημόσιας ζωής. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη δική της αποτυχία σε αποτυχία της χώρας. Αυτό είναι μια επικίνδυνη αντίληψη που πρέπει να ανατρέψουμε. Είναι δική της αποτυχία, όχι των Ελλήνων.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των σημερινών κυβερνώντων. Η δημιουργικότητα, η νοικοκυροσύνη, το ταλέντο των πολιτών της είναι αναμφισβήτητα. Σε αυτά πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Αυτός θα είναι ο μεγάλος μας στόχος τη χρονιά που έρχεται: Το 2017 να αρχίζει να αλλάζει η ψυχολογία των Ελλήνων. Θα τα καταφέρουμε επενδύοντας στην αλήθεια και στην ελπίδα που αυτή δημιουργεί. Η ελπίδα της αλήθειας είναι στέρεη. Και είναι και απαραίτητη για να ξαναβρούμε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί, τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά.

Χρειάζεται, ωστόσο, ένας καταλύτης για να πάρουν μπρος η χώρα και η οικονομία. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα. Το σχέδιο αυτό το έχουμε. Δεν έχει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν υπόσχεται θαύματα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Εχει όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα στηριχθεί σε 4 βασικούς πυλώνες».

«ΠΡΩΤΟΝ, στη δραστική μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Για να απελευθερωθούν πόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και επιχειρήσεων που θα αναζωογονήσει την οικονομία. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας όσοι σήμερα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που πρέπει να αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να απονέμεται πολύ πιο γρήγορα.

ΤΡΙΤΟΝ, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη. Θέλουμε όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής πολιτικής και αφορά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Στο νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας κανένας δεν θα μείνει πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: