8.12.16

"Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση που οδήγησε αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος..."...

Καμμένος: Είμαι υπερήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
«Υπερήφανος» για το επίπεδο υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εγκαινιάζοντας στεγαστικό συγκρότημα για τις...
ανάγκες στρατιωτικών, στο στρατόπεδο «Νταλίπη» στην Καλαμαριά. Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2017 «θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά» από τις προηγούμενες.

«Είμαι υπερήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι υπερήφανος για το υψηλό ηθικό, για τον επαγγελματισμό, είμαι υπερήφανος γιατί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε απειλή στην εθνική μας κυριαρχία» τόνισε στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, από μία κρίση που οδήγησε αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος και ξεκινούν οι μέρες εκείνες που αντί να χαιρετάμε παιδιά που φεύγουν για το εξωτερικό, θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε πίσω όλα εκείνα τα θύματα της κρίσης που δεν άντεξαν να μείνουν στην πατρίδα μας» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το να γυρίσει πίσω το χαμόγελο, αλλά και παράλληλα να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις ένοπλες μας δυνάμεις γιατί χάρη σε αυτές, η Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη γεωστρατηγική ισχύ, αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για τη διεθνή κοινότητα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Κι αυτό το καταφέραμε χάρη στις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις».

«Οι δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της εκκλησίας είναι άρρηκτοι» τόνισε ο κ. Καμμένος, απαντώντας στον χαιρετισμό του μητροπολίτη Καλαμαριάς και Ν. Κρήνης Ιουστίνου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό στο νέο διώροφο κτιριακό συγκρότημα των οκτώ διαμερισμάτων και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμη ότι οι δεσμοί της κοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις, όπως κι εσείς είπατε, είναι άρρηκτοι. Ορθοδοξία, ελληνισμός και ένοπλες δυνάμεις είναι τρεις έννοιες που θα συμπορευτούμε. Και κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει αυτές τις σχέσεις».

Ο υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εκκλησία για τη στήριξη της προς τις ένοπλες δυνάμεις «από τον πιο απλό ιερέα στο απομακρυσμένο νησί, που έρχεται στα φυλάκια μας και ευλογεί τους φαντάρους μας, μέχρι τους ιεράρχες, μέχρι τον αρχιεπίσκοπό μας, που πάντα στέκεται δίπλα μας».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη την «πρωτεύουσα της μόνης και αληθινής Μακεδονίας», το στεγαστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 για να καλυφθούν ανάγκες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα από τις μετακινήσεις του προσωπικού, βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και στα νησιά και στον Έβρο και συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί ενενήντα εννιά νέα σπίτια, που θα φτάσουν τα διακόσια την επόμενη χρονιά. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών και των αξιωματικών, αλλά και των υπαξιωματικών σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Και για το στρατόπεδο Παύλος Μελάς έχουμε θέσει ως προϋπόθεση προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος, να γίνουν εκεί πολεοδομημένες κατοικίες για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Μόλις αυτό γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα» πρόσθεσε ο υπουργός. Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η κρίση «έχει χτυπήσει τα τελευταία πολύ σκληρά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία» και σε ότι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσε ότι έγινε ότι ήταν δυνατόν, ώστε «αυτά τα δύο χρόνια να μη μειωθεί ούτε κατά δέκα χιλιοστά ο μισθός των ενόπλων δυνάμεων», να δοθούν τα οφειλόμενα και τα επιδόματα παραμεθορίου και φέτος με μορφή ενίσχυσης για τα Χριστούγεννα να δοθούν και οι μέρες εκτός έδρας.

«Απόλυτη δέσμευση μας και στόχος μας είναι όμως η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και για αυτό το λόγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο φετινό προϋπολογισμό που συζητείται σήμερα στη Βουλή έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι μόλις δοθεί η δυνατότητα (καθώς η απόφαση για αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια αφορά και τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, αλλά και Εμπορικής Ναυτιλίας, που καλύπτουν τις ανάγκες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού) θα μπορέσουν αυτά τα χρήματα να δοθούν στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. «Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας» υπογράμμισε ο υπουργός.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Βασίλειος Τελλίδης, ο αρχηγός 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος, Ηλίας Λεοντάρης, ο διοικητής του Γ' ΣΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και άλλα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που τον ξενάγησαν στο συγκρότημα, όπου ο υπουργός επέδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων στους δικαιούχους αξιωματικούς.

Νωρίτερα, σε εκδήλωση στη Βέροια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε τον Ιωάννη Κοζάρτζη, επιζώντα υπερασπιστή του πολυβολείου Π8 και συμπολεμιστή του έφεδρου λοχία Δημήτριου Ίτσιου, ο οποίος εκτελέστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις για την ηρωική αντίσταση που προέβαλε απέναντι τους, μαζί με τους ολιγάριθμους υπερασπιστές του πολυβολείου, στο Μπέλλες, το 1941.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: