2.12.16

Επιμένει η Τουρκία για τα Ιμια...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: APΗ στάση μας είναι γνωστή από το 1996...

Επιμένει στη θέση της ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος η Τουρκία καθώς σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέα απάντηση προς την ελληνική πλευρά.

Με έγγραφη απάντηση του σε...
ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου δήλωσε: «Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (συγκεκριμένα αποκάλεσε τις βραχονησίδες). Η πολιτική μας θέση δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα».

Όσον αφορά στην άμεση απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που τόνιζε ότι «με τις χθεσινές του δηλώσεις περί Ιμιών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας, αφού το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών», ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ επιφύλασσε μία ειρωνική απάντηση καθώς ανέφερε: «η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο της δήλωσης αυτής»...



Δεν υπάρχουν σχόλια: