25.12.16

Η στρατηγική του contrast της ΝΔ...


Η φράση του Αλέξη Τσίπρα «τώρα ξέρουμε από διαπραγματεύσεις», προκάλεσε στα στελέχη της οδού Πειραιώς, «και γέλιο και...
τρόμο» κατά δήλωσή τους. Όπως υπενθύμιζε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, η «περήφανη» διαπραγμάτευση του α΄ εξαμήνου του 2015 επιβάρυνε τον ελληνικό λαό και την οικονομία, 86 δις ευρώ, ενώ η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης κράτησε 14 μήνες και κόστισε μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων, μαζί με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον κόφτη και το υπερταμείο.

«Τώρα αναμένουμε να δούμε πόσο θα κοστίσει η δεύτερη», σημείωνε το ίδιο γαλάζιο στέλεχος, προσθέτοντας δηκτικά, πως χαρακτηριστικό της διαπραγματευτικής δεινότητας του κ. Τσίπρα και των υπουργών του, είναι ο χειρισμός με το ΔΝΤ, το οποίο ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ξέρει αν το θέλει ή όχι. Από την άλλη, σημειώνουν από τη ΝΔ, υπάρχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου τα δείγματα γραφής μέσα σε ένα χρόνο στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολίτες μπορούν να τα συγκρίνουν με τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρωθυπουργού, που βρίσκεται τώρα δυο χρόνια στην ίδια καρέκλα.

Το contrast αυτό, είναι βασικό στοιχείο της επιθετικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει η οδός Πειραιώς στο επόμενο κρίσιμο διάστημα απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα το μήνυμα που θα σταλεί από τη ΝΔ, μέσα και από τις στοχευμένες κινήσεις που θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είναι η σημερινή επίσκεψη στο ΕΚΑΒ, είναι πως ο ίδιος έχει επιλέξει να είναι μαζί με τους ξεχασμένους και εξαπατημένους, από τον κ. Τσίπρα, Έλληνες.

Άλλωστε, όπως σημείωνε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο στενός συνεργάτης του και σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε την προεδρία της ΝΔ σαν αντισυστημικός παίκτης. Στο επιτελείο του θεωρούν ότι και τώρα θα κερδίσει τις εκλογές με σημαία την αξιοπιστία και την αλήθεια, χαρακτηριστικά που από την κοινή γνώμη, εκλαμβάνονται ως αντισυστημική συμπεριφορά, δεδομένου ότι οι πολίτες έχουν συνηθίσει στην εικόνα των πολιτικών να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Ένα ακόμη στοιχείο της γαλάζιας στρατηγικής, που αποκαλύπτει το newpost.gr, έχει να κάνει με το σχεδιασμό του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εντός και εκτός Ελλάδος, ότι οι κάλπες δεν είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά η λύση. «Η χώρα έχει κόστος, αν δεν κάνει εκλογές» σημειώνουν από την οδό Πειραιώς, τονίζοντας ότι σε εποχή μεγάλων αναταράξεων, το τιμόνι θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερά χέρια. «Και αυτά είναι του κ. Μητσοτάκη, όχι του κ. Τσίπρα», προσθέτουν...   

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: