2.12.16

Από διαρροή εύφλεκτου αερίου η έκρηξη στα Everest;...

Μετά την έκρηξηΤην εκδοχή η φονική έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας να προκλήθηκε από διαρροή εύφλεκτου αερίου, πιθανόν φρέον ψυγείου, εξετάζουν αξιωματικοί του...
ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής.

Από ασφυξία έχασε τη ζωή της η 38χρονη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δυο παιδιών και λογίστρια της εταιρείας.

Τα θραύσματα τζαμιών και γύψινων κατασκευών που εκτοξεύτηκαν με το ωστικό κύμα τραυματίστηκαν πέντε άτομα, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, μεταξύ των οποίων ένας 42χρονος ψυκτικός, που υπέστη εγκαύματα.

Ασφαλή συμπεράσματα για το τί προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Όμως, οι αρμόδιοι αξιωματικοί από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει κατ’ αρχήν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος.

Ο τεχνικός, είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Εκείνο που εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της Π.Υ., είναι ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο όταν έλθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τον τόπο του τραγικού συμβάντος, ο τεχνικός φώναξε στον κόσμο να απομακρυνθεί γιατί επρόκειτο να γίνει έκρηξη, όπως και έγινε.

Σήμερα θα μπουν στον ισοπεδωμένο χώρο οι επιθεωρητές εργασίας, που θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει στο τελικό πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: