2.12.16

Live το παναναπηρικό συλλαλητήριο...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική παν-αναπηρική διαδήλωσε, που διοργάνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ενάντια των περικοπών επιδομάτων με...
αφορμή την 3ης Δεκέμβρη, εθνική ημέρα ΑμεΑ.

Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους ξεκίνησαν την κινητοποίηση με συγκέντρωση στην Ομόνοια και συνεχίζουν με πορεία στη Βουλή, διεκδικώντας το «δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια».

Στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ τονίζεται ότι στόχος του συλλαλητηρίου είναι «να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση». «Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε».

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποιδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση.

Zωντανά σε live streaming το συλλαλητήριο:

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: