18.1.17

Την άνοιξη του 17' ο διαγωνισμός...

Νίκος Παππάςγια τις τηλεοπτικές άδειες...

Παράθυρο για «μικρή αύξηση» του αριθμού των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών καναλιών αφήνει ο...
υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, προαναγγέλλοντας πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσα στην άνοιξη του 2017 καθώς, «δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης».

Σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο υπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει τίμημα για την αδειοδότηση των καναλιών, επισημαίνοντας ότι η αγορά αποτίμησε τις άδειες με 25 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν, είπε: «Πρέπει να ακούσουμε το αίτημα για μικρή αύξηση του αριθμού των αδειών με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης. Θα ξεκινήσει διαδικασία διαλόγου και με τα πολιτικά κόμματα και σύντομα θα φτάσουμε και στον ακριβή αριθμό».

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΣΡ

Ο νέος γύρος επαφών για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε την Τρίτη με τη συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Για άλλη μια φορά επαναβεβαιώθηκε η υποστήριξη της κυβέρνησης στην ανεξάρτητη Αρχή σε όλα τα επίπεδα υλικοτεχνικής και άλλης υποδομής ενώ «συνομολογήθηκε ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών».

Το ΕΣΡ θα αποστείλει άμεσα επιστολές σε κόμματα, κανάλια, ενώσεις και άλλους... εμπλεκόμενους -με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών- φορείς για να διατυπώσουν ουσιαστικά τη γνώμη τους επί δύο βασικών θεμάτων: τον αριθμό των αδειών και το τίμημα για κάθε άδεια...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: