18.1.17

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα...

Επίθεση κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ενώ...
εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς την νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά το κλείσιμο του προγράμματος» όσο κι αν η αξιωματική αντιπολίτευση «δουλεύει για το αντίθετο».

«Το σχέδιο της Ν.Δ. είναι να κάνει την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, να ολοκληρώσει την καταστροφή, το σοκ και το δέος που άφησαν ανολοκλήρωτο οι Σαμαράς και Βενιζέλος το 2015. Δεν θα σας το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά «διαμορφώνεται κλίμα ανάκαμψης και εμπιστοσύνης στην οικονομία» και «η έξοδος από το πρόγραμμα είναι για πρώτη φορά ορατή στην ώρα της»

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν δέχεται τα μέτρα του θέλει το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε. «Το σχέδιό σας βασίζεται στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και την υποκίνηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας, και να το εγκαταλείψετε. Πείτε θέλετε να εφαρμόσουμε τα μέτρα των 4,5 δισ. που θέλει το ΔΝΤ, να συνεχιστεί η εξαίρεση από τα εργασιακά; Αυτό που θέλετε είναι να καταστραφεί η χώρα για να υλοποιήσετε το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα», είπε.

«Την παλικαριά σας την είδε ο λαός όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδώσει μέρος του υπερπλεονάσματος. Φταρνίσθηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και κρυολογήσατε εσείς στην Αθήνα», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και συνέχισε λέγοντας ότι «πανηγυρίσατε με χαιρεκακία όταν πάγωσαν προσωρινά τα μέτρα για το χρέος. Η χαιρεκακία σας ήταν απέναντι στους συνταξιούχους που έκαναν γιορτές με αξιοπρέπεια».

Ο Πρωθυπουργός σχολίασε και τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά: «Μην υποτιμάτε τόσο πολύ την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Το ότι σας στηρίζουν απροκάλυπτα τα συμφέροντα που σας στήριζαν όταν κυβερνούσατε δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό και την κριτική σκέψη των πολιτών. Ο κόσμος θυμάται πολύ καλά. Θυμάται ότι εσείς που διαμαρτύρεστε για τα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% είχατε συμφωνήσει για 4,5% το 2016 και το 2017, που σημαίνει 13 δισ. περισσότερους φόρους. Γιατί δεν εξηγείτε ότι για σας ανάπτυξη σημαίνει αφορολόγητες επιχειρήσεις χωρίς συμβάσεις εργασίας και αφορολόγητα μερίσματα των μετόχων, όπως εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ;», αναρωτήθηκε.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «υπογράφατε ό,τι σας έβαζαν κάτω από το στυλό και μας κατηγορούσατε όταν κάναμε έξι μήνες διαπραγμάτευση» και τόνισε ότι «είναι θράσος να μας κατηγορείτε» για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, την υγεία, το PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και «να αμφισβητείτε το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα όταν σκάνε το ένα μετά το άλλο η SIEMENS, τα θαλασσοδάνεια», ενώ «τα μεγάλα έργα είχαν κολλήσει επί τριετία γιατί δεν τα βρίσκατε στη μοιρασιά».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η μείωση φορολογίας που ευαγγελίζεστε αφορά τα μεγάλα εισοδήματα, όχι τον κόσμο του μόχθου, γιατί αυτά τα συμφέροντα υπηρετείτε». Μάλιστα τόνισε ότι «στα κανάλια κανείς δεν σας ρωτά πού θα βρείτε τα λεφτά. Δεν σας ρωτούν για το προφανές, ότι στήνετε το πολιτικό αφήγημα για να προχωρήσετε σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Μας λέτε ότι για τα δεινά της κοινωνίας δεν ευθύνεται η φοροδιαφυγή, οι μίζες, η διαφθορά, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους θέλετε να φέρετε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: