19.1.17

Η «Δράση» φέρνει… αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ...


Με αντιδράσεις ξεκινά η κοινή πορεία της «Δράσης» με τη ΝΔ. Τα δυο κόμματα ανακοίνωσαν σήμερα την εκλογική τους...
συνεργασία στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά αυτή δεν θα είναι χωρίς σύννεφα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με το «Βήμα», η συνεργασία με τη δράση έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ. Κι αυτό γιατί ο καθαρά νεοφιλελεύθερος σχηματισμός εκφράζει απόψεις που - κατά τη γνώμη των γαλάζιων στελεχών που αντιδρούν - ακυρώνουν το πολιτικό μήνυμα της ΝΔ ότι θέλει να προσεγγίσει και πάλι τους ψηφοφόρους των χαμηλότερων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων. 

Ο επικεφαλής της «Δράσης», Θεόδωρος Σκυλακάκης - ο οποίος σημειωτέον έχει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές επιτεθεί σφοδρά στη ΝΔ - υποστηρίζει απόψεις όπως οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατηγορείται από την κυβέρνηση ακριβώς ως φορέας τέτοιων απόψεων, επιμένει ότι δεν επιθυμεί απολύσεις. 

Τέτοιες απόψεις φυσικά δεν είναι αρεστές στο χώρο της λαϊκής και κοινωνικής δεξιάς κι αυτό δημιουργεί αντιδράσεις τόσο σε τμήμα της κομματικής βάσης, όσο και σε βουλευτές της ΝΔ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις απόψεις άλλων στελεχών που έχουν αποχωρήσει από τη Δράση αλλά φλερτάρουν με τη ΝΔ, όπως η Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Ένα άλλο ζήτημα που ξεσηκώνει τα γαλάζια στελέχη είναι οι παρελθοντικές κινήσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη. Το 2014 είχε προχωρήσει σε καταγγελία για τα οικονομικά των κομμάτων θέτοντας στο κέντρο του κάδρου της ΝΔ και τα «προνομιακά», όπως τα χαρακτήριζε, δάνειά της. Ως ευρωβουλευτής μάλιστα είχε θέσει το θέμα και στην Κομισιόν…

Τον περασμένο Αύγουστο, ο κ. Σκυλακάκης είχε επιτεθεί σφόδρα στους «καραμανλικούς» με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου. Οι «καραμανλικοί» εκτιμούν ότι ουσιαστικά ο επικεφαλής της Δράσης είχε αναλάβει να υπερασπίσει τον Γεωργίου φορτώνοντας τα πάντα στην κυβέρνηση Καραμανλή και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: