18.1.17

Ο Θεοχάρης βλέπει προπαγάνδα...

μέχρι και στην ειδησεογραφία του ΑΠΕ...

Φαίνεται πως ο «αντιπολιτευτικός οίστρος» συνεπήρε τον Χάρη Θεοχάρη στην προσπάθεια να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του περί «κυβερνητικής προσπάθειας χειραγώγησης του Τύπου».

Συγκεκριμένα, ο...
Χάρης Θεοχάρης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξαπολύει επίθεση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά «χρεώνοντάς» του πως «μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα». Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, αναφέρεται στη νέα υπηρεσία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία περιλαμβάνει τη μετάδοση σε οθόνες του Μετρό, 20 φωτογραφικών καρέ που επικρατούν στον ειδησεογραφία της ημέρας.

Συνεπώς, είτε δεν ενημερώθηκε σωστά για τη νέα υπηρεσία του ΑΠΕ_ΜΠΕ, είτε θεωρεί πως η ειδησεογραφία του πρακτορείου είναι προϊόν κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ωστόσο, η έλλειψη ενημέρωσης του κ. Θεοχάρη αποδεικνύεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, όπου αναφέρει πως η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε «εν κρυπτώ». Φαίνεται πως οι συνεργάτες του δεν τον ειδοποίησαν για την ύπαρξη του παρακάτω βίντεο:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη:

«Η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για την χειραγώγηση του Τύπου και τον έλεγχο της Ενημέρωσης των πολιτών δεν κρύβεται πλέον και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.Ο κ. Παππάς από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Στη σχετική εκδήλωση που έγινε εν κρυπτώ, σαν να επρόκειτο για κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ήταν αποκαλυπτικός. Δε θέλει -είπε- ο χρόνος μεταφοράς των Αθηναίων να είναι χρόνος «νεκρός».
Οι σταθμοί του μετρό είναι «ένα βήμα για να λέει η πολιτική ηγεσία ότι έχει επιτελέσει έργο». Αυτό δεν είναι κριτική προς την κυβέρνηση. Είναι τα λόγια του κ. Παππά. Ομολογεί ότι εκείνος θα δίνει στον πολίτη «την εικόνα της ημέρας και την χρήσιμη πληροφόρηση που δικαιούται».
Η στρατηγική της κυβέρνησης εναντίον της ελευθερίας του Τύπου είναι γνωστή. Από τον διαγωνισμό φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών έως την τοποθέτηση κομματικού επιτρόπου στον ΔΟΛ. Το καινούριο δεδομένο είναι ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Το ομολογεί και το διατυμπανίζει»...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: