20.1.17

Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ...


Live...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε πριν από λίγα λεπτά στο χώρο της τελετής και αναμένεται γύρω στις...
 19.00 ώρα Ελλάδας να ορκιστεί και στη συνέχεια να εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.




Την ίδια στιγμή χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Καπιτώλιο για να παρακολουθήσουν την τελετή ενώ άλλοι διαδηλώνουν στους δρόμους της Ουάσινγκτον, ενδεικτικό του πόσο έχει διχαστεί η χώρα μετά την εκλογή του. Νωρίτερα διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον με την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού. 

Με το χέρι στις Βίβλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lifo, θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους για την ορκωμοσία του: εκείνη στην οποία είχε ορκιστεί ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του είχε δωρίσει η μητέρα του το 1955.

Η πρώτη ομιλία του εκλεγμένου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ δήλωσε ότι ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει μια "πολύ προχωρημένη σε σκέψη, πολύ εμπνευσμένη και προσανατολισμένη στο "μαζί" ομιλία" για την επίλυση προβλημάτων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δείτε ζωντανά την τελετή:



Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας

18.30: Εναρκτήριες ομιλίες. Ακολουθεί η ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στα νέα καθήκοντά του από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας.

19.00 (ώρα Ελλάδας, 12.00 ακριβώς ώρα Ουάσινγκτον): Ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς. Ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: εκείνη στην οποία ορκίστηκε ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του δώρισε η μητέρα του το 1955. Κατόπιν ο Τραμπ θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μια νεαρή σοπράνο, η 16χρονη Τζάκι Ιβάντσο, θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο.

19.30: Λήξη της τελετής. Τηρώντας την παράδοση, ο Τραμπ και ο Πενς θα γευματίσουν στο Κογκρέσο.

21.30: Ο νέος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του θα παρακολουθήσουν μια στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο.

22.00-24.00: Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς διασχίζουν τα 2,4 χιλιόμετρα της Λεωφόρου Πενσιλβάνια που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο, ακολουθούμενοι από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: