24.1.17

Καβγάς Φώφης - Σταύρου για την εκλογή αρχηγού...

Μία ακόμη δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε χθες ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι που κατά τα άλλα πασχίζουν για να...
πορευτούν από κοινού, ανασυγκροτώντας τον χώρο του Κέντρου. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ένα σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στους Γάλλους Σοσιαλιστές, το οποίο αποτελούσε καταφανέστατη αιχμή προς τη Φώφη Γεννηματά.

«Στη Γαλλία οι Σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, που ως γνωστόν απορρίπτει το πλαίσιο που θέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «κάποιοι προτιμούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους παρά να διακινδυνεύσουν μια ανοιχτή διαδικασία με πολλές υποψηφιότητες» (ΣΚΑΪ) και πρόσθεσε αναφέροντας ότι η πρότασή του για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία παραμένει».

Αρκούσε ένα tweet του Στ. Θεοδωράκη, με αφορμή τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στους Γάλλους Σοσιαλιστές, για να ανάψουν ξανά τα αίματα μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού

«Υπενθυμίζουμε προς όλους όσοι συζητούν τον τρόπο εκλογής επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!», αντέτεινε από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, απαντώντας στην κριτική του Ποταμιού.

Η... συναίνεση

Να σημειωθεί ότι το κοινό σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεων Πολιτών, με την προσθήκη εσχάτως του ΚΙΔΗΣΟ, καλεί κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες να ενταχθούν στη Συμπαράταξη, ακολούθως να διεξαχθεί ένα συνέδριο για τη μετεξέλιξη σε ενιαίο φορέα και εκεί να αποφασιστούν όλα αναφορικά και με την εκλογή του αρχηγού από τη βάση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ. Συν.», εφόσον το Ποτάμι αποδεχτεί να εμπλακεί στη διαδικασία, από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην πρόταση Θεοδωράκη να προηγηθεί η ανάδειξη ηγεσίας από τον λαό, όπως εξάλλου συζητήθηκε στο χθεσινό άτυπο Συντονιστικό της Συμπαράταξης.
Δίνοντας συνέχεια στην ανταλλαγή δημόσιων βολών, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, υπογράμμισε: «Χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφασή της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει. Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο – κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες».

«Η πρόσκληση για μία ισχυρή Κεντροαριστερά δεν μπορεί να μην είναι ανοιχτή σε όλα τα στελέχη που βρίσκονται στον ευρύτερο προοδευτικό και σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Κανείς δεν περισσεύει», δήλωσε παρεμβαίνοντας σε ενωτικό πνεύμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: