18.1.17

Βούτσης για την εμπλοκή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ...

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS«Αξιοσημείωτη εξέλιξη»...

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε ο...
Νίκος Βούτσης με αιχμή τον ΔΟΛ.

«Η κυβέρνηση και η Βουλή και όλοι, παρακολουθούν με αγωνία αυτές τις εξελίξεις, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του ΔΟΛ και με την ΕΣΗΕΑ. «Καταθέσαν την αγωνία τους, κατέθεσα κι εγώ την αγωνία μου συνολικά για τον Τύπο και για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και για τις ευθύνες που υπάρχουν και άρα την εργώδη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλες τις πλευρές στο πλαίσιο του νόμου και με διαφάνεια. Να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα» είπε ο κ. Βούτσης.

Ερωτηθείς για τις σκληρές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης μετά την εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου στο ΔΟΛ απάντησε: «Είναι μία αξιοσημείωτη εξέλιξη, διεργασία, που ενδεχομένως να βοηθήσει έτσι ώστε να ανοίξει ένας δρόμος και να βρεθούν λύσεις (...) να μείνουν ζωντανοί οι τίτλοι με το περιεχόμενο και τους εργαζομένους τους σε όλο το φάσμα του Τύπου, δεν μιλάω ιδιαίτερα για τον ΔΟΛ. Αυτό το οποίο έγινε εχθές με την ανάθεση μίας ευθύνης σε ένα κεντρικό, επιτελικό για δεκαετίες στέλεχος του ΔΟΛ, του κυρίου Μουλόπουλου, εκεί θα έπρεπε να μείνουν όλοι αυτοί και εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στον Τύπο. Αλλιώς επιτρέψτε μου να πω, πως η υποκρισία είναι χωρίς όρια (...) θυμάμαι τον κύριο Καψή που είχε συνδέσει το όνομά του και με τη φάση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ήταν πολιτικά στελέχη των κομμάτων και που ταυτόχρονα ή λίγο πριν ή μετά είχαν κεντρικές θέσεις σε συγκροτήματα για τα οποία μιλάμε».

«Η κρίση στον Τύπο είναι ένα μεγάλο καμπανάκι κι ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο τύπος αντιμετωπίζει τρία προβλήματα, η οικονομική κρίση που αφαιρεί διαφήμιση, η μετάβαση της ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό στις ιστοσελίδες και η απίστευτα κακή διαχείριση και η οικονομική διαπλοκή των εκδοτών.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ το χαρακτήρισε αποκαλυπτικό και αναρωτήθηκε εάν πέρασε η αλήθεια πλήρως μπροστά από την Επιτροπή.

«Παρότι είναι προφανές ότι θα μπορούσε η σημερινή κυβέρνηση, στελέχη ας πούμε σαν εμένα να έχουμε τις δικές μας εύλογες αιτιάσεις από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Αριστερά και η κυβέρνησή της, παρ' όλα αυτά είναι μια αναγκαιότητα να υπάρχουν οι εφημερίδες, ο Τύπος να λειτουργεί μέσα σε συνθήκες διαφάνειας, διαύγειας, ισηγορίας, ελευθεροτυπίας» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την αντιπολίτευση στα κρίσιμα θέματα, τα οποία όπως είπε «όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι θέματα που άπτονται της Δημοκρατίας και της ουσίας της» να μην φέρεται με ανευθυνότητα. «Εγώ μόνο αυτό έχω να πω, χωρίς να σηκώνω περαιτέρω τους τόνους» σημείωσε ο κ. Βούτσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: