12.1.17

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα ακινητοποιημένα τρένα...

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για όσα συνέβησαν χθες σε τμήμα του...
σιδηροδρομικού δικτύου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ ο Χρήστος Σπίρτζης ζητάει τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν, καθώς και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Θυμίζουμε ότι λόγω της κακοκαιρίας χθες οι αμαξοστοιχές ΙC 53 και ΙC 55, που έκαναν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα στις 7.30 π.μ. και 10 π.μ. αντίστοιχα, ακινητοποιήθηκαν η μια αρχικά στον Δομοκό και η δεύτερη στη Λάρισα λόγω των βλαβών που υπέστησαν οι μηχανές εξαιτίας του ψύχους.

Το πρώτο τρένο, αρχικά νωρίς το μεσημέρι ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα λόγω ψύχους. Εστάλησαν μηχανές έπειτα από τρεις ώρες να μπορέσει να γίνει η αλλαγή και να απεγκλωβιστεί η αμαξοστοιχία, όμως λίγο πριν το Λιανοκλάδι βραχυκυκλώνει και η δεύτερη λόγω του ψύχους με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και πάλι έως ότου αλλάξει και τρίτη μηχανή.

Το δεύτερο τρένο με προορισμό και αυτό την Αθήνα ακινητοποιήθηκε για περισσότερες από έξι ώρες στη Λάρισα επίσης εξαιτίας προβλημάτων στη μηχανή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: