11.1.17

Ο χιονιάς χτύπησε και την Κέρκυρα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: kerkyrasimera.grΑποκλείστηκαν χωριά, έκλεισαν δρόμοι...

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε χθες το βράδυ τη νύφη των Ιονίων Νήσων με αποτέλεσμα, στο βόρειο τμήμα της, να...
κλείσουν επαρχιακοί δρόμοι, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν ορεινά χωριά στο όρος Παντοκράτορα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση οχημάτων στην εθνική οδό Σιδαρίου - Κέρκυρας, ενώ ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βυτιοφόρο, παραμένουν εγκλωβισμένα σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Τρουμπέτα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος, έχει κινητοποιηθεί όλος ο τεχνικός μηχανισμός του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ρίχνεται αλάτι ακόμη και θαλασσινό νερό προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι και τα χιόνια.





«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους προέδρους των χωριών, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του νησιού και να επέμβουμε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κέρκυρα είχε να ζήσει τέτοια φαινόμενα, εδώ και είκοσι χρόνια».

Κλειστό είναι το τμήμα της οδού από την Εθνική Οδό Κέρκυρας -Παλαικαστρίτσας, στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών, με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω Τρουμπέτας, καθώς και αντίστροφα από την Εθνική Οδό Σιδαρίου- Κέρκυρας στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -Σκριπερό -Γέφυρα Ιατρών, με την Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.





Την ίδια ώρα, διακομιδές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας χρειάστηκε να κάνει ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς ήταν αδύνατο το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα αποκλεισμένα ορεινά χωριά.

«Μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε να κάνουμε τρεις διακομιδές ασθενών από τα χωριά Σωκράκι, Πάγους και Επίσκεψη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, που, από πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης και βοήθειας των εγκλωβισμένων από τη βαρυχειμωνιά Κερκυραίων.

Τα σχολεία στη βόρεια και μέση Κέρκυρα, σήμερα παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή, ενώ αναμένεται νέα ενημέρωση για αύριο...

Φωτογραφίες: kerkyrasimera.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: