12.1.17

Υποχωρεί η κακοκαιρία...

Παραμένουν τα προβλήματα...

Παραμένουν – αν και σε μικρότερη έκταση - τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο χιονιάς, παρά τη σταδιακή...
υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σήμερα άνοδο, αν και παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Βροχές και τοπικές καταιγίδες - πρόσκαιρα ισχυρές - θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και στις νότιες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στις μετακινήσεις

Προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, αν και η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Ο αριθμός των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού ανέρχεται σήμερα σε 278, εκ των οποίων εκ των οποίων τα 50 κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Έντεκα περιοχές δεν εξυπηρετούνται λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ενώ με δυσκολία εξυπηρετούνται τέσσερις.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια σε: Περιστερά, Λιβάδι, 'Αγιος Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Με δυσκολία εκτελούνται οι γραμμές στις εξής περιοχές:'Ανω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα.
Καλύτερη εικόνα, συγκριτικά με χθες, παρουσιάζει σήμερα το οδικό δίκτυο στις περιοχές δράσης της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, αν και πάλι υπάρχουν δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονική Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της επιχείρησης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες αναμένεται να εκτελεστούν τρία δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς το ορεινό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης, από τα πέντε συνολικά που γίνονται ημερησίως.
Με λιγότερες δυσκολίες εκτελούνται σήμερα και τα δρομολόγια της επιχείρησης σε Ασπροβάλτα και Ζαγκλιβέρι.

Τα εννέα δρομολόγια που εκτελεί καθημερινά το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, διεξάγονται κανονικά και σήμερα.

Στο μεταξύ, η χαμηλή ορατότητα που επικρατεί από το πρωί στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δεν επέτρεψε σε αεροσκάφη που εκτελούσαν εσωτερικές πτήσεις να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τον προορισμό τους και να επιστρέψουν εκεί απ' όπου είχαν απογειωθεί.

Οι πτήσεις αναμένεται να εκτελεστούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πάντως, σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο, προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνο στις προσγειώσεις, ενώ οι απογειώσεις διεξάγονται κανονικά.

Παγετός και κλειστά σχολεία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία

Με παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ήπειρο. Το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -8 βαθμούς στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, -15 στο Μέτσοβο και -12 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Κλειστές είναι σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καθώς, επίσης, και σε δημοτικά διαμερίσματα στη Άρτα.
Τα μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς. Ρίψη αλατιού έχει γίνει στους κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς και σε δημοτικούς και επαρχιακούς δρόμους, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στα χωριά των Φιλιατών στην Θεσπρωτία.

Για την ασφάλεια των οδηγών τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στην Πρέβεζα και στην επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Πέντε Πηγαδιών και από το Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και Μελιανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: