22.1.17

Λοβερδιανή ευαισθησία...


Άντε να δούμε πού θα φτάσουμε ακόμα με το μένος κατά της κυβέρνησης. Τον Ανδρέα Λοβέρδο τον ξέρετε. Υπουργός, βουλευτής, καθηγητής και...
τα τελευταία χρόνια τοκιστής κάθε συκοφαντίας, αθλιότητας, βρισιάς, κατά αριστερών γενικώς και του Τσίπρα ειδικώς. Και σουλατσαδόρος -τίποτε το παράξενο ή το ανώμαλο- σε όλα τα καλά μαγαζιά, όπως του Ψυχάρη, του Αλαφούζου, του Θέμου, πάντων των αγίων του μετώπου που υπερασπίζεται την αγνότητα της δημοκρατικής τους Ελλάδας και αντιμάχεται τη φαυλότητα της βορειοκορεατικής μας κουτουράδας.

Καλά έως εδώ, και μαζί σου Ανδρέα για μια χοντράδα νέα. Να όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του προχθές. Διότι κατήγγειλε από του βήματος της Βουλής τον Τσίπρα ότι διέπραξε άνανδρη επίθεση στα παιδιά και την οικογένεια του Θέμου, επειδή ξεστόμισε τη φράση ότι ο Αναστασιάδης κατοικεί με την οικογένειά του στην Ελβετία. Αυτά. Η λέξη οικογένεια, πλάι στη λέξη κατοικία, πλάι στη λέξη Ελβετία καταγγέλθηκε ως άνανδρη επίθεση εναντίον αθώων ανηλίκων. Που πάει να πει ότι όποιος ξαναπεί τη λέξη οικογένεια, μαζί με τη λέξη κατοικεί, ή κατοικία, για πολιτικό ή δημοσιογράφο, θα τον πάρει ο διάολος του Ανδρέα.

Η στρέβλωση της εμπάθειας, και η εμπάθεια της στρέβλωσης, σε όλο της το ανατριχιαστικό μεγαλείο. Διότι πέντε γραμμάρια μυαλό -και δέκα ίσως- το έχει ο Λοβέρδος. Τι αποτελεί επίθεση, άνανδρη ή ανδροπρεπή, μπορεί να το καταλάβει. Όπως και τι αποτελεί βρισιά, συκοφαντία, αλητεία, αθλιότητα -γεμάτη είναι η τσέπη του από τέτοιες πέτρες. Αμολάει όμως την κοτρόνα ότι ο Τσίπρας επιτίθεται σε ανήλικα. Γιατί είναι τρελαμένος από την επιθυμία να ανοίξει το κεφάλι του μισητού πρωθυπουργού. Και σημασία δεν δίνει στα κεφάλια εκείνων που τους πιάνει πονοκέφαλος όταν υποχρεώνονται να υποστούν τέτοιο κεφαλοκλείδωμα της λογικής.

Αν έχει κάτι μοβόρικα αστείο η υπόθεση, είναι ότι ο Λοβέρδος και οι μύστες της λοβερδιανής ευαισθησίας ουδέποτε συγκινήθηκαν για τα παιδιά άλλων. Το παιδί του Καμμένου, για παράδειγμα, που βρέθηκε προχθές στο κέντρο του κυκλώνα. Τα παιδιά του Τσίπρα, που η λοβερδιανή σχολή δημοσιογραφίας ξεσκάλισε όχι μόνο το σπίτι τους, αλλά και το σχολείο τους. Έτσι που να σου έρχεται να διαπράξεις κι εσύ μια άνανδρη επίθεση: Ο Λοβέρδος ζει με την οικογένειά του στη Νέα Ερυθραία...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: