12.1.17

Θαμμένη στα χιόνια η μισή Ελλάδα...

 παρά την υποχώρηση της κακοκαιρίας...

Μια ολόκληρη εβδομάδα ο χιονιάς και οι πολικές θερμοκρασίας πλήττουν περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε....
υποδομές, καλλιέργειας και στις μετακινήσεις. Πάντως από σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν υποχώρηση του χιονιά ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν.

Χθες πυκνές χιονοπτώσεις έπληξαν περιοχές σε Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία, Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία.

Το ύψος χιονιού στα Γιάννενα έφτασε τους 50 πόντους και στην Λάρισα τους 30.

Σκεπασμένη από το χιόνι είναι η Λαμία, ενώ Καβάλα και Δράμα βρέθηκαν χθες το μεσημέρι εν μέσω χιονοθύελλας που προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Στην Θεσσαλονίκη, τα προβλήματα παραμένουν, αν και σε μικρότερο βαθμό, ενώ από χιόνι είναι καλυμμένος ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και όλα τα χωριά της περιοχής. 

Στον Έβρο οι περισσότεροι δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το πυκνό χιόνι έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Δραματική είναι η κατάσταση σε Κύμη, Σκόπελο και Αλόννησο, όπου για έκτη ημέρα σήμερα οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, με το χιόνι να φτάνει τα δύο μέτρα!

Η Πυροσβεστική για άλλη μία μέρα χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων και παροχές βοήθειας ενώ μεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν εκατοντάδες επιβάτες του ΟΣΕ με τέσσερα τρένα να ακινητοποιούνται μέσα στα χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: