19.1.17

Ποιός Μουλόπουλος;...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μουλόπουλος ΔΟΛ
Η σημερινή αίτηση κρίνει τα πάντα!...
Αυτό που λέμε περί όνου σκιάς. Εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, κόμματα, δημοσιογραφικός κόσμος, πανεπιστημιακοί, αναγνώστες κλπ τσακώνονται εδώ και 48 ώρες για την παρουσία του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ, αν τελικά...
συμβεί αυτή μάλιστα μετά τα όσα έχουν γίνει. Και το πραγματικό διακύβευμα είναι τι θα γράφει η αίτηση των τραπεζών για την εκκαθάριση του ΔΟΛ η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα. 
Ολο το παιχνίδι παίζεται στο αν θα υπάρχει μέσα αναφορά σε ενδιάμεση χρηματοδότηση ή όχι. Αν στην αίτηση υπάρχει σχετική αναφορά αυτό θα είναι το καλό σενάριο για την τύχη του συγκροτήματος και τους εργαζομένους εκεί. Αν υπάρχει τέτοια αναφορά θα πρέπει βέβαια άμεσα να δρομολογηθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει τις τράπεζες. Αν συμβεί και αυτό τότε για ένα διάστημα μερικών μηνών μέχρι να μπει ο διαχειριστής που θα δει τι και πώς θα πουληθεί, τα έντυπα, τα sites και το ραδιόφωνο του ΔΟΛ θα λειτουργούν με τις τράπεζες να πληρώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς) τα τρέχοντα λειτουργικά και μισθολογικά έξοδα. Το τι θα γίνει μετά φυσικά είναι αβέβαιο. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει όταν αρχίσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και πώλησης τι θα μείνει ανοικτό, τι κλειστό και με ποιές συνθήκες θα παραμείνει το προσωπικό. Αν στην αίτηση δεν υπάρχει η πρόβλεψη της ενδιάμεσης χρηματοδότησης τότε τα πράγματα παίρνουν τελείως αρνητική τροπή, αφού δεν θα μείνει κανείς όπως είναι επόμενο να εργάζεται επί μήνες δωρεάν έχοντας ήδη έξι μήνες χρωστούμενα στην πλάτη του. Με απλά λόγια ο ΔΟΛ θα κατεβάσει ρολά εντός λίγων ημερών άντε λίγων βδομάδων και οι τράπεζες θα βγάλουν σε πλειστηριασμό τους τίτλους κοψοχρονιά χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει με τους εργαζομένους.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: